Tala Fa'asolopito o le Lamepa o le |XINSANXING

Lamepa ofe, ona o lona faʻaogaina o le bamboo, o se mea faʻapitoa e faia mai, ina ia i ai le tele o tulaga lelei o le bamboo, umi, mama, faʻafefe.E le gata o se moli moli, ae o se galuega matagofie foi.O le filifiliga o bamboo e fai ma mea mata mo le faia o lamepa ma molī e sili ona lelei le siosiomaga.Le mamanu olamepa ofetu'ufa'atasia tufuga taulima Saina, fa'aonaponei ma fa'aleaganu'u, sili atu ona fetu'una'i, sili atu fa'ailoga tulaga ese, sili atu fa'ata'ita'iga, ma aumaia ai tagata fa'ate'ia fa'afuase'i.

bamboo lamp

O Le Mafua'aga Lalaga Oe

E tusa ai ma faʻamaumauga o suʻesuʻega anamua, ina ua amata ona nofoia tagata, sa latou galulue i faʻatoʻaga faigofie ma lafumanu, ma a iai sina faʻasili o araisa ma sana ma tuli manu, latou te teuina meaʻai ma vai inu mo manaʻoga i nisi taimi.I le taimi lea, sa latou faʻaaogaina toʻi maʻa eseese, naifi maʻa ma isi mea faigaluega e tipi ai lala o laʻau ma lalaga i ato, ato ma isi mea.I le fa'ata'ita'iga, na maua ai o le ofe e mago, ma'a'e, ta'e, fa'ama'i ma malo, ma e faigofie ona lalaga, malosi ma tumau.O lea, na avea ai le ofe ma mea autu mo le sauniaina o vaa i lena taimi.
O ipu omea a Saina na amata foi i le vaitaimi o Neolithic, ma o lona fausiaina sa vavalalata vavalalata ma le sauniuniga o bamboo.Na iloa ma le le iloa e tuaa o koneteina e ufiufi i le omea e le faigofie ona sosolo i le vai ma e mafai ona uu vai pe a uma ona mu i le afi.O lea na fai ai ma fa'ata'ita'iga le ato na faia i le 'ofe ma le rattan, ona fa'apipi'i lea o totonu ma fafo o le ato i le 'ele e fai ai se fa'a'ofu fa'alava ma fata.Sa tao i le afi e fai ai ipu.Mulimuli ane, ina ua faia e tagata ituaiga eseese o afuafua saʻo mai le omea, na latou le toe faʻaaogaina le lalaga o le lalaga o ofe.Ae ui i lea, sa latou fiafia lava i mamanu geometric oofe ma le rattan, ma latou te teuteuina le pito i luga o le pelleti fai ipu omea i mamanu e pei o ato, ato, fala, ma isi ie lalaga e ala i le patipati i luga i se tulaga semi-mamago.
I le malo o Yin ma Shang i Saina, bamboo malamepa lalagainaua matua tele lava mamanu.I le mamanu lolomi ipu omea na aliali mai i luga o le mamanu chevron, mamanu araisa, mamanu tua, mamanu galu ma isi mamanu.I Vaitau o le Tautotogo ma le Autumn ma le Taua, na faʻalauteleina le faʻaogaina o bamboo, ma faʻasolosolo malie ona faʻaleleia le lalaga o le pei o se vaʻa, ma o le manogi teuteu o lalaga bamboo na faʻamalosia ma malosi, ma o le lalaga na atili faʻamamaina.
O le vaitaimi o Taua na maua ai foi se tagata e tuuto i le suʻesuʻeina o auala lalaga bamboo, o ia o Taishan.
O metotia lalaga a Chu i le vaitaimi o Taua a le Setete ua matua lelei foi ona atiina ae, eliina o: fala fala, pupuni bamboo, bamboo soo (ie pusa ofe), ili ofe, ato bamboo, ato bamboo, ato ofe ma isi toeitiiti selau fasi pepa. .
I le taimi o Qin ma Han dynasties, o le lalagaina o bamboo na mulimulitaʻi i faiga lalaga a le setete o Chu.1980, o tatou archaeologists unearthed i Xiʻan "Qin Ling apamemea taavale" ma se mamanu chevron lafo i luga o le pito i lalo, e tusa ai ma suesuega tagata tomai faapitoa, o lenei mamanu chevron e faavae i luga o le fala lalaga fala lalaga chevron mamanu lafo.

Wickerwork lamp

I le male,lalaga ofesa faia foi ma meataalo mo tamaiti e tufuga tomai.O le fa'afiafiaga o le moliuila o lo'o fa'asalalauina i tagata talu mai le Tang Dynasty ma ua lauiloa tele i le Song Dynasty.E fa'a faigaluega e nisi o le mamalu o le atunu'u ni tagata fai molī e fai ai ni moli mata'ina.O se tasi o ia mea o le faʻaaogaina o bamboo gabions e nonoa ai ponaivi ma faapipii siliki poʻo pepa lanu i luga o le pito.O nisi o i latou sa teuteuina foi i le silika ofe lalaga.
Dragon lanterns na afua mai i le 202 BC ma sili atu ona lauiloa i le 960. O le ulu ma le tino o le tarako e tele lava ina faia i bamboo gabions, ma o una i luga o le tarako e masani ona nonoa i le siliki bamboo.
O lo'o i ai fo'i se tama'i tala fa'atagata ta'alo e ta'ua o le "ta'alo solofanua bamboo".Ua tuufaasolo mai talu mai le pulega a Sui ma Tang.O le faʻatinoga o le taʻaloga e fesoʻotaʻi ma le solofanua, e pei o le "Zhaogun mai le 'olo" ma isi mea, o le au taʻalo e tietie i le solofanua e faia i le ofe.
O le amataga o le Ming Dynasty, o le vaega o Jiangnan o loʻo faʻauluina le au tusiata lalaga bamboo o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina, feoaʻi i luga o auala ma alalaupapa mai lea fale i lea fale.O 'ie fala, ato 'o'e, atigi 'o'e e fai si lalaga fa'ata'ita'i taulima lalaga ofe.Ae maise le lalaga o bamboo e sili ona lauiloa.O le fala vai o Yiyang na faavaeina i le tuai o Yuan ma le amataga o malo o Ming.
I le ogatotonu o le Ming Dynasty, o le faʻaogaina o le lalaga o bamboo ua faʻalauteleina atili, lalagaina sili atu ma sili atu ona faʻapitoa, ae faʻapea foʻi ma le lacquer ma isi faiga faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia e fatu ai se numera o mea faʻatau ofe.E pei o pusa vali mo le teuina o ata vali ma calligraphy, tamai pusa lapotopoto mo le uuina o mea teuteu, ma pusa lapotopoto lapopoa e tuu ai meaai.
O le "brown lacquer bamboo lalaga pusa lapotopoto" o se ituaiga o bamboo lalaga pusa lapotopoto sa faaaoga e le malo ma eunuka i le Ming Dynasty.
I le taimi o Ming ma Qing dynasties, aemaise lava pe a maeʻa le vaitaimi o Qianlong, o le faʻagasologa o le lalagaina o bamboo na faʻaleleia atoatoa.O ato fago na fa'aalia i Jiangsu ma Zhejiang.
Mai le fa'ai'uga o le seneturi lona 19 i le vaitau o le 1930, sa fa'aolaola le faiva o lalaga 'ofe i le itu i saute o Saina.O le lalagaina o ofe ma mamanu lalaga na fa'aatoatoaina ma tu'ufa'atasia e sili atu i le 150 ituaiga o metotia lalaga.
Ina ua maeʻa le 1937, i lalo o le mulivae uʻamea a le au osofaʻi a Iapani, na tuʻu i lalo e le au tusiata lalaga bamboo o latou lima e auai i isi pisinisi, na o ni nai tusiata i totonu o le malumalu tuai e faʻaauau le galuega lalaga bamboo.
Ina ua maeʻa le manumalo o le taua, na faasolosolo malie ona toe faʻafouina le tomai o le lalaga o bamboo, ma ina ua maeʻa le 1950s, na amata aloaia aloaia le faʻaogaina o le lalaga ose o se vaega o galuega taulima ma galuega taulima, ulufale atu i le hall of art.Na tula'i mai fo'i le to'atele o le au tufuga lalaga ofe, o nisi o i latou sa iloiloina i tulaga fa'apitoa o le "tufuga" ma le "tufuga sinia".Ua fa'amanuiaina i latou i le fa'ailoga mamalu o le "Chinese Arts and Crafts Master" ma le "Chinese Bamboo Craft Master".
Ina ua ulufale atu i le 21st seneturi, na faasolosolo malie ona leiloa le lalaga o bamboo i le maketi, ma o ona tomai lalaga na avea ma "measina le vaaia".Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tufuga lalaga ofe o loʻo faʻaauau pea ona tulituliloaina galuega fou, ma o galuega fou o loʻo faʻasolosolo malie.

bamboo pendant lamp 21

Talafa'asolopito o le atina'eina o lamepa ofe

O lamepa ofe e masani ona ta'ua o lamepa ofe translucent,lamepa ofe faatufugaga, ma isi, ma e umi se talafaasolopito.I luga aʻe i le vaveao, o le lamepa ofe ua na o se moli faigofie, e faʻaaogaina e tagata uiga o le ofe ifai sina paolo lamepa faigofiemo tagata e faʻaaogaina.I tausaga talu ai nei, ona o le mamanu o lamepa bamboo, o le tuʻufaʻatasia o elemene masani o le sitaili Saina, ina ia amata ona tausia ma alofagia e le tele o tagata faʻatau.Ona o ona uiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga, na amata ona iloa ma masani i tagata, aemaise lava le faʻasologa o lamepa bamboo Saina, o oloa moli bamboo e sili atu ona filifilia e tagata.

O le lalagaina o bamboo e mafai ona vaevaeina i ni faiga se tolu: amata, lalaga ma loka.I le faiga o lalaga, o le lalaga ma le lalaga o le auala autu lea.I luga o le faʻavaeina o le lalagaina ma le lalagaina, e mafai foi ona faʻafefeteina ma le tele o auala, e pei o: lalaga lalaga, faʻaofi, ulu, tipi, loka, fao, fusiua, seti, ma isi, ina ia fesuisuiai mamanu lalaga.O oloa e mana'omia ona fa'atusaina ma isi lanu e faia i fasi ofe vali po'o filo fa'apipi'i o le tasi ma le isi e fausia ai ni fa'ailoga eseese, susulu ma felanulanua'i.

O mea lalaga bamboo e faʻaaogaina naʻo le pito i luga o le bamboo, o le fiber e matua mafiafia, ma i le taimi lava e tasi, togafitiga faʻapitoa, e mafai ona faʻasaʻo, e le faʻaleagaina, e le o iniseti, vai e mafai ona faʻamamaina.

O le lalaga masani o le ofe e umi lona talafaasolopito.O le lalagaina o bamboo masani e iai se talafaasolopito umi, e mauoa i le tioata o le galue malosi o tagata faigaluega, o le lalagaina o bamboo e vaevaeina i galuega taulima silika ma silika silika bamboo.Sitaili eseese ogaluega lalaga lalaga ofeo lo'o fa'aalia i poloka o tomai masani.

bamboo lamp history

Le taua fa'aleaganu'u o lamepa ofe

1. I lalo ifo o foliga matagofie o loʻo i ai le uiga faʻaleaganuʻu loloto o le lalaga o bamboo: o le lotogatasi o le lagi ma le tagata i le manatu o le foafoaga.

2. ofelamepa lalagava'a mai le filifiliga o meafaitino i le faagasologa o sauniuniga, e tatau ona sa'o sa'o lelei faiga taitasi, taimi o le aoina o bamboo e le talafeagai i iniseti po o bamboo moldy, filifili tausaga o le ofe e fuafua ai le fetuutuuna'i o bamboo, ma iloa ai le faigata o le sauniuniga o le.XINSANXING lalaga ofe lalagama le maualuga o le matagofie.

3. ofelalaga molimea filifilia o le vaitau, itulagi, o le faiga masani lalaga o le gaosiga, o le tulaga o le gaosiga e iu lava ina fuafuaina se ofe.lalaga molipe matagofie ma atamai le mea.E ui lava o le lalaga o bamboo masani e le o se vavega, ae e sili atu ona atagia ai le manatu masani a Saina o le foafoaga "o le lotogatasi o le tagata ma le natura" o loo faamamafaina e le manatu o le lotogatasi ma le aganuu o le tagata ma le natura.


Taimi meli: Iuni-25-2021