Зошто ние

Фокусирајте се на традиционалното ратанско осветлување на процесот на рачно производство

Светилката од ратан е природно свежа, извонредна и проѕирна, чудна и не недостасува нови идеи од времето.Има силна практичност и уметност и е прилагодлив на различни средини.Не се смета за екстравагантно кога се става во ладна соба и не се чувствува незгодно кога се става во Хуатанг., Може да се каже дека богатите и сиромашните одговараат на богатите и сиромашните, елегантните и вулгарните се соодветни, така што производите отсекогаш добро се продавале.

Широко применлив; Уметнички и украсни.

Добар изглед и еднообразно боење.

Донесете свој посебен процес за заштита на животната средина.

bamboo lamp is naturally fresh
rattan lamp is naturally fresh
Natural Lighting and Circuitry Design Energy Saving Bamboo Pendant Light

Со долга историја, Кина има долга историја, почнувајќи од античките времиња, просперирајќи во династиите Танг и Сонг, а напредуваше во династиите Минг и Кинг.„Гуангдонг Ксинју“ на Ку Даџун од династијата Кинг содржеше: „Лингнан ратаните се претежно достапни во светот. Тие ткаат и прават ратан, но само два од нив“.По илјадници години, тој еволуираше од практични вештини за ткаење ратан до денешните извонредни вештини за ткаење ратан.уметничко дело.

Ткаена светилка од ратан

natural rattan bamboo

Природни материјали како природен ратан, фоби бамбус, фурнир итн. Ратан, неговата кожа е мазна по боја, се чувствува мазна и има одлична еластичност.Тоа е добар природен ткаен материјал.Ратанската светилка направена со ова има извонредна изработка, разновидни сорти и издржливост и била сакана од потрошувачите низ вековите.

Ткаењето на ратан генерално поминува низ повеќе од десетина процеси како што се ратан (сечење на јазлите на ратан), берење ратан, перење ратан, сушење ратан, извртување ратан, влечење ратан (планирање ратан), сечење ратан, белење, боење, ткаење, сликарство итн.

Ткаењето на ратан главно се заснова на гранки од ратан, јадро од ратан или бамбус, а потоа се ткае со кора од ратан или јадро од млад ратан, давајќи им целосна игра на карактеристиките на мекоста и отпорноста на ратанот на кршење.

Во однос на бојата, најмногу се користи светло жолтата боја на оригиналниот ратан, или се обработува и избелува во бела или слонова коска, која е мека и елегантна, а некои се усогласуваат со кафе, кафена и сл. Ратанската светилка е врамена со дебел ратан, кој е закован и ткаен со кора од ратан и јадро од ратан, и на крајот се бојадиса или обоен.

Rattan weaving

Ви донесе мир на умот, бидете сигурни, безгрижно искуство и уживање.

Зошто ги избирате ткаените светилки на Ксин Санксинг

High quality raw materials
Finely woven
Environmental protection technology

Усвојувајќи природни ткајачки растенија како ратан, бамбус, водни растенија итн., обработени со технологија за заштита на животната средина, готовиот производ има совршен изглед, еднообразно боење и издржливост.

Уметници-ветерани со повеќе од 20 години искуство.Ткајачите на XSX Lighting имаат 20-годишно работно искуство, а нивните техники се меки и го отсликуваат уметничкото дело.

Третирано со специјална технологија за заштита на животната средина, без штета.

Тимот на XinSanXing има: 9 мајстори за плетење со повеќе од 20 години искуство.

XINSANXING се фокусира на вештините за ткаење и ја промовира традиционалната кинеска изработка.

Пред да ја напушти фабриката, секој производ на XSX Lighting ќе биде подложен на строга заштита на животната средина, третман против мувла и инсекти, тестирање на влажност и тестирање со специјален тестер за содржина на влага за дрво;

XINSANXING ја одржува влажноста на производите под 14 степени пред да излезе од фабриката, што ги задоволува стандардите на индустријата за мебел и осветлување;

Инвентар на еден производ: повеќе од 20 видови на единечни производи имаат 1.000, а циклусот на испорака е брз.

XINSANXING го гарантира циклусот на испорака

XSX ратан уметничка светилка се транспортира со 5 слоеви крафт-армирана хартија, а надворешното пакување се одржува со дрвена рамка, така што секое парче е недопрено;

Сите производи на XINSANXING се гарантираат 2 години во рамките на нормална употреба откако ќе ја напуштат фабриката.Гаранција по продажбата е загарантирана;